je fiets parkeren aan de duinrand

Fietsvriendelijk Walcheren

Zelfs in november zijn er genoeg mooie dagen op Walcheren voor een bezoekje aan het strand. Bovenstaande foto is genomen vlak voordat het donker werd aan de duinrand in de buurt van recreatiedorp Vebenabos. De fietsen staan geparkeerd tegen een houten hekje op een parkeerplaats voor fietsen. Langs de kust zijn veel van dit soort plekken te vinden met directe toegang tot het strand. Op sommige plekken is het ook mogelijk om de duinen met de fiets te beklimmen. Soms is dit via een bestrate helling, soms via een zandpad. Op andere plekken staan verzorgde houten trappen zoals op onderstaande foto.

Een fietsroute langs de duinen, die via Vlissingen, Zoutelande en Westkapelle gaat vind je hier. Deze route is vrij lang. Hij is echter gemakkelijk in te korten. Op de desbetreffende site zijn ook andere mooie fietsroutes te vinden.

Fietsverhuur

Er zijn op Walcheren meerdere plekken waar fietsen verhuurd worden. Hieronder vindt je een lijstje met een aantal verhuurpunten. Veel campings, hotels en B&B’s hebben voor hun gasten een eigen regeling.

Plekken voor openbaar fietsverhuur in alfabetische volgorde:

Fietsshop van de Velde in Koudekerke
Geuze fietsenverhuur in Oostkapelle
Restaurant De Pelgrim in Vrouwenpolder
Rijwielhanden Kluijfhout in Koudekerke
Rijwielshop Vlissingen in Vlissingen

Daarnaast zijn er ook OV-fietsen te huur op de treinstations van Middelburg en Vlissingen. Dit kan alleen via een abonnement. Klik hier voor meer informatie.

 

Uitzicht op zee gezien over een houten trap boven op de duinen in Zeeland.

 

Foto’s door Robert van den Eijk. Klik hier om deze pagina in het Engels te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *