vervallen schuur aan de rand van een bos

Mijn foto’s waren een beetje ongeïnspireerd de laatste tijd. Zoals elke fotograaf loop ik ook weleens tegen het fotografische synoniem van een ‘writers block’ aan. Er zijn genoeg trucjes om daarmee om te gaan. Het belangrijkste is om even wat minder kritisch te fotograferen en jezelf te dwingen om anders te kijken. Dus op een mooie zonnige maar koude ochtend was ik het bos ingegaan om dingen te fotograferen waar ik normaal niet echt naar omkijk.

Na een tijdje dwalen kwam ik op de plek uit van bovenstaande foto. Vervallen gebouwen fotograferen trekt mij wel. Helaas zijn er in Nederland weinig openbare plekken met vervallen gebouwen. Daarvoor zijn we in Nederland te georganiseerd. Veel vrijgekomen kavels worden direct hergebruikt omdat grond schaars en duur is. De meeste vervallen gebouwen die niet direct gesloopt worden staan op plekken die niet toegankelijk zijn voor publiek.

De vervallen schuur heb ik alleen van een afstandje gefotografeerd ondanks dat hij er uitziet alsof niemand erom geeft. Het is simpelweg niet mijn eigendom. Dus voor de duidelijkheid: Ik heb niets aangeraakt en ben er niet in geweest.

 

Foto door Robert van den Eijk. Klik hier om deze pagina in het Engels te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *