wat is?

Oproep

Ik ben op zoek naar mensen die een beperkt budget hebben en toch graag professionele foto’s willen laten maken. In ruil daarvoor wil ik sommige foto’s kunnen gebruiken voor mijn portfolio. Uiteraard moeten we beiden tevreden zijn voordat ik een foto gebruik.

Ik zoek primair de volgende onderwerpen om te fotograferen:

1)    Architectuur
2)    Huizen, tuinen en interieur
3)    Productfotografie creatief
4)    Landschap

Ook ben ik op zoek naar oefening op de volgende vlakken:

1)    Portret
2)    Gebeurtenissen

Bovenstaande lijstjes zijn er om je een idee te geven wat ik graag wil fotograferen. Overigens sta ik open voor suggesties. Denk je iets te hebben? Voel je vrij om contact op te nemen voor informatie of een afspraak. Ik bijt niet. Zelfs niet bij maffe ideeën… In het echt ben ik trouwens minder boos dan mijn zelfportret doet vermoeden. 😀

Wie ben ik?

Zelfportret van Robert van den Eijk.

Ik ben Robert van den Eijk en woon sinds 2009 in Vlissingen. Ik kom oorspronkelijk uit Noord Brabant. Fotograferen doe ik graag. Meestal probeer ik mijn grenzen te verleggen met nieuwe ideeën en belichtingstechnieken. Eigenlijk ben ik altijd op zoek naar dat ene perfecte moment in de tijd. Een foto is de verbeelding van dat moment. Voor mij is het een vorm van orde scheppen in een chaotische wereld. Dit klinkt misschien zweverig. Maar dat ben ik absoluut niet. Binnen het fotografisch-creatieve proces maak ik graag gebruik van software voor nabewerking. Meestal vind ik het belangrijk dat de uiteindelijk foto natuurlijk en realistisch oogt. Met kleine stapjes probeer ik me te ontwikkelen in richting van professionele fotografie.

Van nature ben ik enigszins introvert. Nadeel daarvan is dat marketing en netwerken niet mijn sterkste punt zijn. Daarentegen ben ik visueel en technisch erg sterk. Ook werk ik zeer nauwkeurig. In het verleden heb ik me vooral gericht op product en conceptfotografie. Voor het leren van fotografische vaardigheden zijn dit uitstekende deelgebieden. Een aantal van mijn foto’s zijn gebruikt als boekomslag, in tijdschriften, op blogs, enz.

Wat is Walcheren 360?

Walcheren 360 is een website in blogstijl met een aantal doelen:
1) Met foto’s de schoonheid van Walcheren laten zien. Meestal zijn de foto’s artistiek georiënteerd. Soms kunnen ze een meer journalistisch karakter hebben. Elke foto is voorzien van een korte beschrijving. Incidenteel kan de tekst een link bevatten voor aanvullende informatie. Ook kan een artikel soms uit meerdere foto’s bestaan.
2) Een archief van foto’s opbouwen. Na verloop van tijd zal de ontwikkeling van Walcheren in beeld zichtbaar worden.
3) Een podium bieden voor kunstenaars en artiesten die wonen en/of werken op Walcheren. Dit podium kan een tijdelijk of een meer permanent karakter hebben.
4) Een rode draad bieden voor mijn persoonlijke en fotografische ontwikkeling.

Nog veel te doen

Walcheren 360 is nog sterk in ontwikkeling. Niet alle gestelde doelen zullen al behaald zijn. Geleidelijk zal de hoeveelheid foto’s en informatie groeien.

Ideeën

Heb je een goed idee voor een foto of fotografisch verslag? Of zoek je een digitaal podium voor kunst met een link naar Walcheren? Dan hoor ik graag van je! Het kan via Twitter maar een email (eventueel via het contactformulier) is misschien persoonlijker.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid ontwikkeld en samengesteld. Toch is het niet ondenkbaar dat er af en toe fouten worden gemaakt. Walcheren 360 en alle personen achter de website kunnen niet instaan voor de directe en indirecte gevolgen hiervan. Wel hoor ik het graag als je problemen tegenkomt op of met betrekking tot de website. Gebruik hiervoor het contactformulier.
De website en alle informatie inclusief het beeldmateriaal is beschermd via copyrightwetgeving. Sommige onderdelen zijn mogelijk gedeponeerd bij gezaghebbende instanties. Het zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming gebruiken van deze materialen in een andere omgeving dan deze website is diefstal. Neem contact op via het contactformulier mocht je interesse hebben in het gebruik van bepaalde materialen op deze website.